ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

1-2 лъжици сусамово семе дневно спасява зъбите на бременните от разваляне

В момента съм на 27 години и за първи път съм бременна. Много мои приятелки, които вече минаха по този път споделиха, че в този период и след това –  по време на кърменето им се развалили зъбите и имали проблем с венците. Страхувам се, че и при мен ще се получи така. Мога ли с някаква профилактика да избегна тези проблеми. Питам ви, защото личната ми стоматоложка се оказа крайно незаинтересована!

Вероника Минчева, Пловдив

Здравейте, Наистина е много важно младите и кърмещи дами да са информирани за рисковите, които се крият за здравето им при тези състояния. Те масово се подценяват, защото се приема, че това са физиологични състояния, за които организма на жената е изцяло подготвен. Наистина настъпват както външни така и вътрешни матеморфози от хормонален и всякакъв друг характер. Организмът обаче в тези състояния се нуждае от повече витамини, микроелементи и други тъканноизграждаци вещества. Много характерни са острите херпеси и бързо развитите пулпити. Причината е, че бебето “изсмуква” онова, което му е нужно без да се интересува дали се получават с храната завишени количества калции и флуор. Затова личната хигиена на устата и специфичната профилактика трябва да са на друго равнище – много по-високо от обикновеното.

Тези мерки включват често почистване на зъбите от зъболекар и  употреба на води и пасти за зъби с високо съдържание на флуор и

противовъзпалителни съставки за венците. Задължително трябва да приемате допълнително флуор и калции на таблетки. Хубаво е да се знае, че природният продукт с най-високо съдържание на калции е сурово сушеното сусамово семе. Независимо от формата му – на сладкиш или с мляко трябва да приемат 1-2 супени лъжици дневно. Същото важи не само за бременността, а и след това – за периода на кърмене.

Колкото до флуора – на пазара има достатъчно много български и вносни препарати. Той помага за пълноценното изграждане на емайла на зъбите, предпазва ги от кариеси и е полезен за  правилното изграждане на зъбните зародиши при бебето.

Тук може би трябва да добавя, че той е чудесно средство при по-възрастните хора за профилактика и лечение на остеопорозата.

Д-р Веска Василева е стоматолог, ендодонт, консултант на Lekuva.net. Читателите при необходимост могат да я потърсят на тел.: 0888/ 807-559.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “1-2 лъжици сусамово семе дневно спасява зъбите на бременните от разваляне

  1. Владо каза:

    Това, че флуора е полезен за зъбите е НАЙ-ГОЛЯМАТА ИДИОТЩИНА в стоматологията. Който не е поискал, той не е разбрал защо. Другото е ФарМафия.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *