ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Не си поставяйте диагноза в Интернет

Почувствали сте някаква болка и веднага се заравяте в интернет, за да разберете причините, вероятната диагноза, необходимите терапевтични мерки

 

интернет болест, диагноза

Желанието да изясните здравословното си състояние, плувайки в океана от информация, най-често е безполезно занимание, смятат лекарите.

Обикновено то предизвиква страх. Ако правите това редовно, има вероятност да се превърнете в класически киберхондрик.

Напълно нормално е да искате да узнаете повече за някои симптоми или да сондирате мнение по здравословен проблем в медицински сайтове. В някои от тях дори може да зададете въпрос и да получите отговор от специалист. Но трябва да знаете, че използването на интернет за самостоятелна диагностика крие опасности. Ако температурата ви е повишена, как решавате дали имате простуда, или грип? Тя може да е знак и за друг възпалителен процес в организма. Именно за това са лекарите – те могат да интерпретират информацията, като вземат под внимание други съпътстващи симптоми или отсъствие на такива, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *