ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Язвата може да се излекува и само с медикаменти

Преди 3 години ми бе установена /след изследвания/ язва на дванадесетопръстника. Оттогава, през определени периоди в годината, получавам стомашни кризи, в продължение на месеци, като болката се обостря във вечерните часове. Това вероятно е нормално при такава диагноза, но въпросът ми към е: Лечимо ли е това заболяване и къде мога да получа адекватно предложение за лечение? И още: Какви медикаменти бихте ми препоръчали? А може би и някаква диета?

Севдалина МИХАЙЛОВА, Хасково.

Основен възбудтел на инфекциите на стомаха и дванадесетопръстника е helicobacter pilori, който колонизира стомашната лигавица в значителна част от населението – към 20 годишна възраст 80 % от хоратa са носители на тази бактерия. Поради вирулентността на причинителя, намалените защитни сили или външни причини в част от инфектираните се развива язвена болест на стомаха или дванадесетопръстника. Към този момент е доказано , че ерадикацията на helicobacter pilori от лигавицата води до заздравяване на язвата и до предотвратяване на рецидивите, т. е. до оздравяване. Задължително изследване преди започване на терапията е да се направи бърз уреазен тест, дихателен тест, директен антиген в изпражнения, серологично изследване, фиброгастроскопия с биопсия и хистологично изследване – може и един от всички изброени, за да се докаже присъствието helicobacter piloi. След приключване на лечението задължително се прави контролен тест.
Мога да Ви предложа следните схеми на лечение:
1/ При недоказано присъствие на Хеликобактер пилори –Ulcoprol на таблетки от 20 милиграма по 1 дневно. Лечението е 4 седмици. При липса на ефект лечението може да бъде удължено още 2 седмици. При липса на ефект дозата може да бъде 40 милиграма по 1 таблетка дневно 4 седмици.
2/ При доказано присъствие на Хеликобактер пилори се препоръчва комбинация от Ulcoprol и антибиотици.

Д-р Лидия Хинева – Lekuva.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *