Начало / Здравословен живот / Любопитно / Младеж от Англия притежава феноменална памет


Младеж от Англия притежава феноменална памет

На вид Аурелиан Хайман изглежда като типичен средностатистически студент, учещ в Университета в Даръм (Великобритания)

феноменална памет, изключителна памет

Но феноменалната му памет може да съперничи на всеки информационен носител, тъй като този двадесетгодишен младеж помни абсолютно всички събития, случили се в живота му.

Хайман е сред 20-те души в света, които могат да се похвалят с такава монолитна памет, феноменът се нарича хипертимезия, или свръхпамет, а Аурелиан е единственият притежател на този невероятен синдром във Великобритания.

Впрочем той не твърди, че помни абсолютно всеки ден от живота си. Признава, че едва на 14-годишна възраст започнал ясно и оперативно да възпроизвежда детайли и събития, случили се с него. ,,Не осъзнах веднага, че мога да си спомня целия си живот. Но когато навърших 14, разбрах, че мога да възстановя до най-малките подробности дни отпреди няколко години”, обяснява Хайман.

Професор Джулиана Мацони – завеждащ катедра по психология, направила серия тестове с необикновения младеж, за да установи точността на пресъздаване на конкретни събития. Оказало се,че момчето трупа спомени така, както някои трупат излишни килограми и няма нито възможност, нито намерение да се разделя с тях, пише вестник „Феномен“.

Внимание! Материалите в Лекува.нет може да се използват само с публикуване на активен линк към оригиналния текст!


Избрано за теб


Отговори

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са маркирани с *

*