ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как се лекува бронхит с алое?

Народната медицина често използва алое при лечението на бронхит. Това не е изненадващо – растението е доказало антисептичното си и бактерицидно действие. В някои страни продукти с алое се използват и при лечението на туберкулоза.

aloeСайтът web-zdrav.ru препоръчва няколко рецепти от народната медицина, които лесно могат да се приготвят у дома и са ефикасни!

Има няколко особености, които трябва да се знаят за лечението с алое. Първо – за лечение се използват растения, които са най-малко на три години. Второ – растението, което ще използваме, трябва да се подготви по специален начин. Не трябва да го поливаме две седмици, след което откъсваме няколко листа, измиваме ги и ги оставяме в хладилника за 7-10 дни. После могат да се използват за приготвяне на лечебните смеси.

* Настойка от алое, вино и мед. Четири листа алое се нарязват на малки парченца и се поставят в буркан. Заливат се с половин литър хубаво червено вино. Добавят се 2-3 чаени лъжички мед. Сместа се оставя да престои 4-5 дни, след което се прецежда и се прибира в хладилника. Настойката може да се съхранява продължително време; при нужда се приема по една супена лъжица три пъти дневно след ядене.

* Народна рецепта с алое и какао. Взема се сок от алое – 150 г, 200 г какао, 300 г мед, 400 г стопена на водна баня свинска мас. Всички съставки се объркват хубаво и сместа се оставя в хладилника. При дълбока кашлица се взема три пъти дневно по една лъжица, чаена за децата и супена – за възрастните.

* Сироп от алое, мед, лимони и коняк. 300 г сок от алое и толкова мед се смесват със сока на два лимона. Добавят се два сурови белтъка от пресни кокоши яйца и половин литър коняк. Всичко се смесва и разбива хубаво. Полученият сироп се оставя на тъмно за 10 дни. След това сиропът е готов за употреба. Взема се по една супена лъжица три пъти на ден преди ядене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *