Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Махмурлукът след 40

mahmurluk sled 40Защо алкохолът ви удря с все „по – мощен удар” с напредване на възрастта.
„Всички въздействия на алкохола се усилват с възрастта“, твърдят експерти. Причините са съставът на тялото, лекарствата и функционалността на черния дроб – всички те допринасят за по – продължителен махмурлук и по – голяма чувствителност към алкохола, информират от „Daily news“. „Това не е следствие на въображението ви: махмурлукът наистина се влошава с възрастта”, твърдят лекарите.

След като ударите 40 ще разберете, че пиенето, както когато сте били на 20 години, ще ви коства една много тежка следваща сутрин.
Това е така, защото алкохолът ви удря по – силно, тъй като с напредване на възрастта, всичко от мускулната ви маса до различните лекарства са виновни за по – болезнения махмурлук.

„Всички въздействия причинени от алкохола се усилват с възрастта“, твърди Дейвид Ослин, който е професор по психиатрия в медицинския факултет Перелман към университета на Пенсилвания, пред „Wall Street Journal”.
Съставът на тялото на човек може да започне да се променя, още когато е едва на 30 години. В допълнение към загубата на мускули и увеличаването на мазнините, човек също така има по-малко вода в организма и може по – лесно да се дехидратира.

Едно нощно излизане най-вероятно ще ви накара да се чувствате по-зле, след като сте станали на 40, отколкото когато сте били в колежа. Това е заради претърпените промени на тялото и в начина на живот.

Хората с по – висок процент на телесните мазнини и по-малко вода в тялото са склонни да почувстват ефектите на алкохола по – силно, отколкото тези с по – голяма мускулна маса, според американския национален институт по здравеопазване.
„Алкохолът се метаболизира главно в черния дроб, а характерното за този орган при хора над 50 години е, че става по – голям, но по – малко ефективен”, споделя Гари Мъри от националния институт за злоупотреба с алкохол и алкохолизъм, пред „Wall Street Journal”.
„Нивата на ензимите, включително на алкохолдехидрогеназата, спадат, заради което не се препоръчват продължителни запои и големи шумотевици“, казва Мъри.

Хората губят мускулна маса и качват телесни мазнини, когато стареят, което ги прави по – податливи на въздействието на алкохола.

Възрастните хора са склонни да приемат повече медикаменти, независимо дали това е „Tylenol” или предизвикващото киселини в стомаха „Zantac”. Някои лекарства разчитат на едни и същи метаболизиращи ензими в черния дроб, на които разчита и алкохолът, така че смесването им може да повиши нивата на алкохол в кръвта или да причини здравословни проблеми.
Свързаният с възрастта когнитивен упадък също се повлиява от алкохола. Невроните губят ефективността си, тъй като хората остаряват.
Алкохолът въздейства на съня без значение от възрастта и тъй като по – възрастните хора по принцип могат да не спят добре, това може да направи главоболието при махмурлук много по – тежко.

И след това има промени в начина на живот . Хората пият по-малко между 40 и 50 години , отколкото когато са били между 20 и 30 години , така че те имат по – малък досег до алкохола и са по – чувствителни към неговите ефекти.
В заключение лекарите съветват, че хората, които консумират алкохол, трябва да го правят в умерени количества и да се ограничават до едно питие дневно за жените и две питиета за мъжете.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *