ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Билков букет за цистит

Смесват се 24 грама брезови листа, 20 грама листа от мечо грозде, 15 грама корен и листа от надземната част на глухарче, 14 грама плодове от шипка със семената, 14 грама енчец, 10 грама шушулки на градински боб, 3 грама цветове от кенеб. Добри резултати дава и седяща баня с полски хвощ. 2-3 чаени чаши смес от пресен или сушен полски хвощ се накисват в 2 литра вода за през нощта. На следващия ден настойката се кипва и се оставя да престои 10 минути , след което се прецежда. Излива се в седяща вана или леген и се долива с топла вода така, че седалището и бъбреците да останат под водата. Продължителността на банята е 10-15 минути. Процедурата се повтаря след ден –два.

Смесват се брезови листа 3 части, листа от червена боровинка 3 части, стръкове от бъбречен чай 1 част, корени от сладник 3 части, стръкове от жълт кантарион 2 части, цвят лайка 3 части, цвят от невен 3 части. 100 грама от сместа се залива с 200 мл гореща вода. Оставя се на водна баня 15 минути, охлажда се 45 минути, прецежда се и се пие по 100 мл 3-4 пъти на ден преди хранене.

Смесват се по 2 части стръкове от жълт кантарион, лайка и листа от мента, по 3 части невен и листа от червена боровинка, 1 част стръкове от бъбречен чай и 2 части листа от коприва. 10 грама от сместа се залива с 500 мл студена вода. Престоява 10 часа, кипва се, оставя се да изстине, отцежда се. Приема се 200 мл 2 пъти на ден преди ядене.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *