Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето как да лекуваме колит с традиционни средства!

Често използвана подправка от кухнята, която може да ни помогне при колит, е кимионът.

kolit
* Една супена лъжица семена от кимион се заливат с чаша гореща вода и се оставят да киснат 30 минути. Взема се от прецедената настойка по една супена лъжица 3-4 пъти на ден.

* Сушени кори от диня. 80-100 грама сушени корички от диня се заливат с две чаши гореща вода, след което бързо се прецеждат и от течността се приема по половин чаша 4-6 пъти дневно. Корите се подготвят за сушене, като се изрязва предварително меката бяла част.

* Прополис. Всеки ден в продължение на месец се изяжда по 8 грама прополис. Парченцето трябва да се дъвче продължително на гладен стомах.

* Кора от нар. 20 грама сушени корички от нар или 50 от пресен плод се варят на тих огън 30 минути в 200 милилитра вода. Сетне отварата се прецежда и се пие по две супени лъжици два пъти дневно.

* Сок от лук. Глава лук се настъргва и изцежда с марля. Приема се по една чаена лъжичка 3-4 пъти на ден.

* Ягодова настойка. Една супена лъжица листа и корени от ягода се заливат с 400 милилитра гореща вода, след което се поставят на водна баня за 10-15 минути. Взема се по 50 милилитра 4-5 пъти на ден преди ядене в продължение на 2-3 седмици.
* Овесена каша и овесен кисел – подходящи за болен стомах и черва. Овесената каша се препоръчва при язва на стомаха, гастрит, панкреатит, колит и при токсикози. Овесеният кисел е добър регулатор на чревния тракт при запек или разстройство.
Лечебният овесен кисел се приготвя много лесно. Овесените ядки се заливат с охладена преварена вода в пропорция 1:1, добавя се парче ръжен хляб и се оставя да ферментира 12 часа. Съдът с кисела се увива в дебела кърпа, за да се съхрани топлото. След 12 часа прецеждаме и кипваме течността – киселът е готов.
* Мента. Две супени лъжици ментови листа се заливат с две чаши гореща вода и се оставят да киснат 20 минути. После настойката се прецежда. Пие се по половин – до една чаша 15-20 минути преди ядене, 2-3 пъти на ден.

Рецептите са от www.webzdrav.ru .

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *