ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Реабилитация за кафето със захар

Испански невропсихолози препоръчват за продуктивно функциониране на главния мозък да се пие кафе със захар.

afeНово изследване е на път да промени отношението към варианта – кафето да се пие без захар, отбелязват от medikforum.ru.
При изследването била сканирана мозъчната активност на 40 доброволци и се установило, че подсладеното кафе провокира такъв тип активност, каквато е неприсъща на горчивото кафе. Само в комбиниран вид кофеинът и захарта стимулират така добре онези мозъчни зони, които са отговорни за концентрацията, вниманието и паметта.

В онези ситуации, когато е необходимо да се мобилизират паметта и вниманието с определена цел, сладкото кафе ще бъде един чудесен помощник. Подсладеното кафе прави лесно съсредоточаването, докато неподсладеното няма подобен ефект.

Реабилитацията на кафето със захар очевидно върви по много посоки. Неотдавна бе съобщено за друго наблюдение, което доказва положителната роля на сладкото кафе за възстановяване на мускулите след тежки тренировки. Наскоро стана известен резултатът от още едно проучване за влиянието на кафето върху сърдечно-съдовата система. Заклетите кафеджии по-рядко от хората със сходен начин на живот и подобна възраст изпадат в състояние на аритмия, което понякога може да се окаже фатално.

Вероятно във всяко от тези проучвания има доза истина. При всяко от тях все пак трябва да има уговорка, че е много важно човек да не прекалява и да е наясно с индивидуалната си „летва“ на поносимост.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *