Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Народно лечение на болки в ставите

Не е за вярване, че хапчетата престават да помагат при болки в ставите /особено във влажно и студено време – каквото е сега!/. Затова пък народните рецепти, казват, вършат работа, ако се спазват точно указанията на целителите!

stavataЕто няколко предложения:

* Компрес с урина: подготвя се неголямо количество урина, което трябва да се извари, докато се изпари и остане ¼ от първоначалното количество. Болната става се подготвя, като се намазва с животинска мазнина, за предпочитане гъша. Компресът с урина се слага върху намазания участък, слага се парче хартия за печене и се превързва с памучна тъкан.

* Компрес от кисело мляко и яйчени черупки. Измитите и изсушени черупки се счукват на ситно и се смесват с кисело мляко – двете съставки да са в равни части. Получава се кашичка, която се разстила върху марля и с нея се увива ставата. Отгоре се поставя парче стреч фолио и накрая се завързва с шал или друга топла тъкан. Държи се един час. Компресът се прави в пет последователни дни. Ако не даде резултат – почива се пет дни и пак се повтаря същият цикъл.

* Разтвор за разтривки от народните практики: смесва се едно шишенце 100 мл одеколон, по едно шишенце валериан и йод, 6 таблетки аналгин, стрити на прах. Сместа се оставя да престои 5 дни на тъмно, след което се използва за разтривки преди сън. След разтриването мястото да се увива с шал или парче вълнена тъкан.

Подборката е от webzdrav.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *