Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Подбрани народни рецепти при простуда

Те са безброй и в морето от рецепти и практики можеш да научиш какво ли не. Ето няколко от тях, които може би ще ви помогнат при неизбежните простуди в следващите месеци!

tee* Чай с бъзов сок: две чаени лъжички екстракт от черните бъзови зърна се добавят в чаша чай с лъжица мед. Бъзовите плодове съдържат полезни растителни протеини, които възпрепятстват трайното установяване на вируси в организма. Високото съдържание на витамин С стабилизира имунитета.

* Билков чай с джинджифил: на чаша гореща вода се дават две чаени лъжички настърган джинджифил, една лъжичка суха мента и една – бъзов цвят. Сместа се кипва и се оставя да кисне 10 минути, след което се прецежда и изпива на два приема по половин чаша. Предизвиква обилно изпотяване и понижаване на температурата.

* Ако усетите, че сте се простудили, изпийте чаша вода с 2-3 капки йод. Това може да се прави два пъти на ден и веднъж преди лягане, но едновременно с това прилагайте терапията, предписана от лекаря.

* В началото на простудата, когато усещате само първите симптоми, е добре да пиете топъл чай и да си капнете в носа няколко капки прясно изцеден сок от лук. Сокът трябва да се разреди с чиста вода, за да не причини изгаряне на лигавицата.

* При простуда, ангина и кашлица помага домашният ликьор от алое. Нарязват се листа от алое, подреждат се в сух буркан и се засипват със захар. Гърлото на съда се покрива с марля, не се слага капачка. Оставя се да престои така три дни, после съдът се допълва с водка или спирт. Отново се поставя марлята и се оставя да престои нови три дни. След това се прецежда и съхранява на студено. Пие се по една супена лъжица три пъти на ден преди ядене. Може да се дава и на деца, но мярката е с чаена лъжичка.
Подборката е от www.webzdrav.ru

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *