ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Сокове и настойки при хипертония

Медикаментозният контрол на високото артериално налягане е познат на милиони хора. Но дали това е най-доброто решение?

sokНародните практики познават и други варианти, в които главна роля играят соковете и настойките. Ето някои от тях, споделени във webzdrav.ru:

* Смесете две чаши сок от червено цвекло, 250 грама мед, сока на един лимон, 1.5 чаши сок от боровинки, една чаша водка. Този коктейл се разбърква добре и се съхранява в затворена бутилка. Взема се по една супена лъжица три пъти на ден, един час преди хранене.

* Чаша сок от моркови и толкова сок от цвекло се смесват с половин чаша сок от боровинки, една чаша мед и половин чаша водка или спирт. Сместа се оставя да почива на тъмно три денонощия. Взема се три пъти на ден по една супена лъжица.

* Една чаша настърган хрян се залива с чаша сок от моркови, добавя се чаша мед. Смесва се с дървена лъжица в емайлиран съд и се прехвърля в бутилка. Съхранява се на хладно и се приема по една супена лъжица три пъти дневно на гладно.

*За хипертониците е добре да изпиват по половин до една чаша сок от ягоди дневно. Добър вариант е и смес от цвеклов сок и мед 1:1. Да се пие при хипертония по четвърт чаша четири пъти на ден в продължение на една седмица. През втората седмица четири дни да се изпиват три пъти по една чаша от същата смес, като не се яде нищо, пие се допълнително само зелен чай с прясно мляко – три пъти по една чаша. Този режим води до стомашно разстройство, но то се смята част от терапията, защото се изхвърлят токсини и хипертонични плаки.

* Ето и две настойки – лучена и чеснова, които според целителите дават добър резултат при хипертония.
Лучената настойка изисква да се нарежат и изцедят 3 кг лук и сокът да се смеси с половин килограм мед. Добавят се вътрешните преградки от 25 ореха и всичко се залива с половин литър водка. Сместа се оставя да кисне 10 денонощия, след което се прецежда и съхранява в хладилник. От нея се взема по една супена лъжица 2-3 пъти на ден. Чесновата настойка се прави от две глави чесън, които се изчистват и счукват, след което се добавят 250 мл водка. Настойката престоява 12 денонощия и сетне от нея се пият по 20 капки три пъти на ден, 15 минути преди ядене. Лечебният курс е три седмици. Вкусът и миризмата не са приятни, затова е препоръчително да се добавят ментови капки.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *