Народни рецепти срещу главоболие

Няма нужда да се обяснява колко неприятно е да те боли глава. Ако това се случва често, животът ти се струва черен!

Head clampИма доста народни рецепти, които помагат и при най-тежки случаи, коментират от narodn-sredstva.ru. Първата работа обаче не е да се заемете с рецептите, които са помогнали на ваш приятел или близък. Първата работа е с помощта на вашия терапевт или специалист да разберете защо ви се случва това. И още – дали избраната рецепта няма с нещо да ви навреди.

Често се говори например, че срещу главоболието помагат сурови картофи. Една изпитана рецепта:

Вземете килограм картофи, измийте ги и ги настържете на едро ренде. Добавете 50-70 грама прясно мляко, разбъркайте и леко изцедете. Получената маса разстелете върху памучна кърпа на слой с дебелина около един сантиметър. Оформете компрес, който поставете на челото си и завържете краищата на кърпата. Сложете на главата си кожена шапка с косъма навътре и стойте така час – час и половина преди лягане. Процедурата се повтаря в продължение на десет вечери. Казват, че освен при главоболие помага също при депресии и аритмия. Звучи смешновато – но когато човек се чуди как да се спаси от болката, върши какво ли не!

Същият източник съобщава за ролята на пчелната отрова за туширане на главоболието. Момиче, преживяло катастрофа, получило като последица упорито хронично главоболие. Случайно научило за лечебната сила на пчелните продукти и меда и решило да опита. През първия ден поставило на ръката си над лакътя една пчела и стимулирало ужилване. На втория ден поставило две, на третия – три, и продължило така така с по три ужилвания, докато главоболието напълно изчезнало. Облекчението обаче дошло още на четвъртия ден.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *