ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Не използвайте стари медикаменти за лечение на високото кръвно

Страдам от високо кръвно налягане, а съм на 58 г. При граници 150/80 започвам а се чувствам зле, започва да ме стяга в областта на сърцето и постепенно започвам да вдигам до 180/80, 200/100. Появява се зачервяване на лицато и парене на главата и т. н. Лекарсктвата, които са ми предписали са Тертинзиф и хлофазолин. Предишната ми терапия бе с вазопрен и хлофадон. Вече трета седмица съм на тертинзиф, но кръвното ми варира непрекъснато. Когато се наложи пия и коринфар 10 мил. или нефидипин и състоянието ми се подобрява. Правилно ли ми е назначена терапията? Възможно ли е вместо хлохазолин да пия коринфар, защото считам, че е по-ефикасен?

Иван ПЕЙЧЕВ, Смолян

Хлофазолинът отдавна не се използва са системно лечение на хипертонията. Спокойно можете да го махнете от лечебния план и да го заместите с коринфара, но при лекарско наблюдение. Ако пулсът ви е ускорен тогава по-внимателно. При по-продължителна употреба на коринфара и по-висока доза можете да получите отоци по подбедриците и глезените! Консултирайте се със специалист, но хлофазолина наистина можете до го елиминирате. Трябва да прведете кръвното около 140/85.

Доц. Христо Деянов – Lekuva.net, 02/5812625

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *