Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Кога да да се консултираме с ендокринолог?

От състоянието на хормоните зависи правилната функция на много органи от човешкото тяло

 

хормони ендокринолог
Обърнете се към лекар, ако:

• забележите чести промени в настроението и раздразнителност;
• имате проблеми със съня в предменструалния и менструалния период.
Тези признаци могат да са сигнал за нарушение на баланса на естрогените и прогестините.

Ако балансът на хормоните е нарушен

Заболяванията на ендокринната система се развиват или вследствие на недостатъчна, или на свръхсекреция на хормони. Хормоните са свързващо звено между различните системи в организма, затова нарушенията могат да засягат няколко органи и системи едновременно.

Могат да се откроят няколко специфични проблеми, при възникването на които трябва незабавно да се обърнете към специалист.

Проблеми с репродукцията

Почти всички хормони, изработвани в органите с вътрешна секреция, оказват влияние върху половата функция. До безплодие могат да доведат хормоналноактивни тумори на хипофизата, патология на щитовидната и надбъбречните жлези, различни възпалителни заболявания на органите на ендокринната система и т. н.

Нарушенията в менструалния цикъл също могат да са причинени от функционални нарушения на жлезите с вътрешна секреция, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *