ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да избягате от консумацията на твърде много алкохол?

Ако смятате, че алкохолът може да бъде проблем в живота ви, тогава помислете за ограничаването или дори за елиминирането му въобще. 

Много е важно да контролирате пиенето си, а не да се оставите да ви „превземе” алкохолната зависимост. Направете няколко експеримента, за да разберете дали можете без алкохол.

  1. Отбележете кога за последен път сте пили някакъв алкохол, независимо дали бира, вино или концентрат. Постарайте се да не „близвате” 5 дни, например от понеделник до петък.
  2. Направете си списък с причините, поради които не трябва да пиете алкохол. Например:  не ми трябва алкохол, за да съм по-уверен/а; алкохолът ме прави да изглеждам жалък/жалка в очите на другите; алкохолът вреди на правилната ми преценка за хората и събитията; в никакъв случай не искам да съм зависима от алкохол и др.п.
  3. Избягвайте хората, които непрекъснато „се наливат” с алкохол – не е нужно да имате такива приятели.
  4. Ако почувствате нужда да пиете нещо – вземете плодов сок и излезте на разходка. Опитайте каквито и да е дейности, които да ви радват и разсейват без да е необходимо да пиете алкохол.
  5. За много хора пиенето на алкохола е просто много лош навик, преди да доведе до пристрастяване. Намерете си ново хоби и изградете навици, които не са толкова вредни. И не става въпрос само за вреда на здравето, алкохолът просто съсипва живота и семейството ви.
  6. От време на време може да се окажете в ситуация, в която хората около вас – колеги или приятели ви натискат да пиете. Просто бъдете твърди и кажете „не”! Това може да бъде трудно в началото, но с течение на времето вие ще започнете да контролирате ситуацията и няма да бъдете подвластни на алкохолната зависимост.

 

 

Защо алкохолът ни кара да се чувстваме добре?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *