Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Редица заболявания на очите причиняват главоболие

Има много различни видове главоболие с толкова много причини, като някои от тях са главоболие от проблеми в синусите, от напрежение в очите и от проблеми със зрението.

Намирането на причините за главоболието е в основата на правилното му лечение. Редовните очни прегледи са необходими, за да определят вида главоболие и да може да бъде предотвратена тежестта му.

Преумората на очите

Преумората на очите е преобладаваща причина за главоболие, свързано с очите.   Прекомерното четене или взиране при слаба светлина може да преумори очите и да предизвика главоболие. Излагането на ярка светлина също може да предизвика главоболие, свързано с очите.

Умора

Гледането на много телевизия или дълга работа с компютър може да предизвика главоболие от очите. Ползването на очила, които неутрализират умората на очите, когато ползвате компютър или гледате телевизия много помагат.

Стрес

Много натоварен работен ден, напрежение около изпълнението на поставените задачи, при които се изисква много четене, писане и взиране в компютъра – това допринася за умора и главоболие от проблеми в очите.

Мигренозно главоболие

Мигренозното главоболие може да предизвика чувствителност към светлината и да влоши болката, свързана с очите.

Проблеми със зрението

Зрителни нарушения, включително глаукома, астигматизъм,  миопия и неправилни предписания за очила или контактни лещи могат да предизвикат главоболие, вследствие очните проблеми.

Синуси

Проблеми със синусите, запушен нос, алергии, настинки и инфекции могат да окажат натиск върху синусната кухина и да причинят главоболие, което е вследствие засягане областта над и около очите.

Консултацията с невролог и офталмолог в тези случаи се налага, за да се установят причините за болката. Освен рутинните офталмологични изследвания може да се провежде и специализирано неврофункционално компютърно изследване –Зрителни Евокирани Потенциали, което показва има ли увреда на зрителния нерв и нервната проводимост до главния мозък. След доказване причината за този вид главоболие се назначава съответното медикаментозно лечение.

Прочетете и продължението – лечение и съвети при главоболие от очни проблеми. 

 

 

Грижа за очите!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *