Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Рецепта. Как да запазите очите си здрави за дълги години?

Човешкото тяло е добре работещ механизъм, в който всички органи и системи са взаимосвързани и взаимозависими. Ще е изненадате: Как е възможно очите на човека да отразяват работата на черния му дроб?

Черният дроб е отговорен за изчистването на вредните токсини от кръвта. А токсините, отровите, влияят негативно и на зрението. Как можете да помогнете на черния дроб и очите си? Черният дроб с право се нарича кралят на органите.

Китайските лечители били убедени, че хората с големи очи имат здрав черен дроб. В това има известна истина. Ако функцията на черния дроб страда, тогава има проблеми и със зрението. Тези органи са свързани чрез така наречения чернодробен меридиан според китайската народна медицина.

Очите са отражение на черния дроб

Активното и пълноценно дълголетие до голяма степен зависи от нашите очи. Най-простият и най-разпространеният метод за подпомагане здравето на очите са очилата, които могат да се нарекат изкуствени очи. Но така не развивате очните си мускули, те стават лениви. А тренирането им е необходимо. Ефективна стратегия за подобряване на зрението е четенето във влак, автобус, в кола.

Преди това всички окулисти – специалистите по очни болести, офталмолозите, твърдяха, че четенето във всякакъв вид транспорт е вредно за зрението. Обясняват това с вибрациите и напрежението на очите, които имат лош ефект върху този орган. Ако обаче пътувате с превозно средство, почетете. Фокусирайте очите си върху текста. По този начин се тренират очните мускули. Вредно е за зрението да се чете в легнало положение.

Когато легнете, вие влизате във фазата за почивка. Мускулите са отпуснати, а тялото е объркано: то е готово за почивка, а вие го принуждавате да работи.

Токсините в кръвта засягат чувствителността на склерата

Ако използвате контактни лещи, тогава носенето им през цялото време не се препоръчва, особено ако имате повишена чувствителност (лещите дразнят очите). А чувствителността зависи от това: когато черният дроб филтрира кръвта напълно, зрителните органи не са чувствителни. Когато концентрацията на токсични вещества в тялото е висока от това страдат очите.Повече токсини в тялото означават по-чувствителна склера.

Органът, който 100% храни и 70% пречиства тялото, трябва да функционира нормално. Говорим за черния дроб. Цветният нюанс на склерата подсказва за чернодробни патологии.

При различните видове жълтеница склерата придобива жълт цвят. Пожълтяването на склерата е индикатор за връзката „черен дроб – далак – панкреас“. А червените венички, когато са много на брой, показват венозна стагнация. Това пък показва нарушение на кръвния поток в черния дроб.

Патологиите на очите често са свързани с недостиг на кръв в черния дроб, с неговото увреждане, с анемия… Кръвта от черния дроб помага за подхранването на очите, а прекомерното натоварване на този орган с токсични вещества пречи на здравословния кръвен поток в тази област.

Знаехте ли? Атеросклерозата започва от очите

Много е лесно да се наруши притока на кръв и храненето на органите на зрението при наличието на атеросклероза. Ситуацията се влошава, ако пациентът има и диабет, тъй като нивото на хемоглобина, свързано с глюкозата, се повишава. Насищайки се с глюкоза, „захарните“ червени кръвни клетки „залепват“ в капилярите и затрудняват кръвния поток.

На зрението негативно се отразява преумората и нездравословната храна

Емоционалното настроение също играе голяма роля за състоянието на зрението. Черният дроб е чувствителен към всички негативно оцветени емоции. Заседналият начин на живот също допринася за влошаване на здравето: венозният поток се компрометира, очите се уморяват и работоспособността спада. А работоспособността се осигурява от черния дроб.

Когато черният дроб достатъчно добре подхранва мозъка и органите на зрението, венозният поток е полезен и за неговите функции. Физическите упражнения ще помогнат и тук.

Храните, които зрението обича

Полезно е да включите в диетата си копър, моркови, тиква, цвекло и други растителни продукти, съдържащи витамин А. Витаминът се транспортира чрез кръвния поток до органите на зрението. Нездравословното пиене е вредно за черния дроб и органите на зрението, също както и нездравословната храна. Това е така, защото когато токсините навлязат в тялото, иридоциклитът (възпалението в очите) прогресира. Ирисът се възпалява поради недостатъчно кръвоснабдяване и връзката между окото и нервната система се нарушава. Затова е необходимо да се очисти кръвообращението и да приемате възможно най-здравословната храна.

Рецепта. Почистване на черния дроб с брезови пъпки

Технология на приготвяне на запарката: Половин чаша овесени ядки и 1 супена лъжица брезови пъпки се заливат с половин литър вряща вода. Оставят се да киснат за 6 часа. Сместа се прецежда се и се пие по 1 чаша преди лягане и по 1 чаша сутрин на празен стомах. Закусваме 2 часа по-късно.

Тази очистителна процедура продължава 3 дни. Напитката трябва да се приготвя наново всеки ден.

Източник: econet

ЧЕРНА БОРОВИНКА – за здрави очи и силно зрение!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *