Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Женските гърди – зона с повишено внимание за здравето

Гърдите са един от най-прелестните женски атрибути, вечен символ на женствеността

 

Cleavage of woman in dirndl

С възрастта те се променят поради различни хормонални влияния. Знаем ли как да се грижим за тях?

Как да се самопреглеждаме?

Няма нужда да го правите стриктно редовно (всеки месец) и сантиметър по сантиметър. Специалистите вече не препоръчват това. Защо? Защото тази практика води до повишено безпокойство и не намалява рисковете от смъртност, свързани с рака на млечната жлеза.

Специално внимание трябва да обърнете на всяко уплътняване или подуване на гърдата или в областта под мишниците, при усещане за топлина, зачервяване, промяна в размера или формата на гърдата, появата на бразди по кожата, внезапно протичане на секрет от зърното или упорита и необичайна болка. Всеки от тези признаци е основание за медицински преглед.

Бучките обикновено не са признак за рак

80% от изследваните чрез биопсия бучки не са свързани с онкологично заболяване. Не се паникьосвайте, ако откриете подутина в гърдите си, най-вероятно това е киста. Фиброкистозата на гърдата е често срещана и се дължи на хормоналното състояние. Среща се при 50-60 процента от жените. Разбира се, трябва да се консултирате с лекар и да се направят необходимите изследвания, за да е сигурно за какво става дума.

Мамография – на каква възраст?

Специалистите не са единодушни за възрастта, на която трябва да започнат годишните мамографски прегледи. Някои от тях не ги препоръчват преди жената да навърши 50 години, други твърдят, че ако те се провеждат от 40-годишна възраст, лечението в случай на рак би било по-ефикасно.

Всяка жена може да поговори с лекаря си и да намери подходящия за нея ритъм, така че да не се поемат рискове.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *