Какво е кардио упражнение?

Правете „упражнения“ навсякъде

 

кардио упражнениеВид кардио упражнения са всички дейности, които извършвате в градината или в дома, изкачването на стълбите, а не с асансьора или ескалатора, танцуването, играта с детето навън -и теса в подкрепа на сърцето. Колкото повече се отдавате на такива занимания, толкова ползите за сърцето са по-големи.

Грижете се за здравето, но все пак не прекалявайте

Лекарят ви е казал, че имате висок холестерол и е определил насоки за редуцирането му. Променяте начина на хранене, избягвате вредните храни, отслабвате, вече спортувате и дори взимате медикаменти срещу вредните липопротеини, склонни сте и на други мерки… Винаги обаче имайте едно на ум и се уверявайте дали те са здравословни за вас.

Нищо не компенсира лошата храна навън

Колкото и здравословно да се храните вкъщи, хапването навън, което е против препоръчваните здравословни принципи, няма да доведе до желания резултат. В ресторантите избягвайте да консумирате храни, богати на наситени мазнини, калории и сол. Избирайте ястия, които са варени, печени под каквато й да е форма – на фурна, грил, скара, фолио, но не и да са пържени. Половината от порцията заделяйте за вкъщи.

Четете внимателно етикетите на продуктите

Имайте предвид, че етикетите понякога подвеждат, така че не се ограничавайте само в прочитането на първия надпис, а обърнете внимание и на съставките. Например, важно е пълнозърнестият продукт дали е изготвен без брашно или от брашно от цели зърна. При първия продукт зърната се виждат отчетливо, той е и по-полезен. Също така трябва да знаете, че продуктите без холестерол също могат да повишат нивото на липопротеините с ниска плътност, ако съдържат наситени мазнини.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *