Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как се чувствате, когато кръвната ви захар е ниска?

Разпознаването на симптомите на ниската кръвна захар, известна като хипогликемия, е първата стъпка към лечението на това заболяване.

Ниска кръвна захар се случва, когато нивото на глюкозата в кръвта на даден човек падне под определена точка. Точката, под която нивото на кръвната захар причинява хипогликемична картина, може да бъде различна при различни хора. Общоприетата долна граница е 3. Като се има предвид, че нормалното ниво на кръвната захар е от 4,8 до 5,8, естествено е да усетите симптоми на ниска захар при ниво под 3. Хипогликемията се случва най-често три до четири часа след хранене и симптомите изчезват след поемане на храна или захар.

Как да определите кога кръвната ви захар е под нормата? Научете какви са симптомите, а те включват – замъглено зрение, чувство на слабост, бледност, треперене, изпотяване, възбуда, затруднена концентрация, раздразнителност, умора. Може дори да получите временна загуба на съзнание.

Ако се случи човек до вас да загуби съзнание без видима причина, първото нещо, което трябва да направите е да разтворите захар в топла вода, да му повдигнете главата и да сипвате в устата му, като внимавате да не се задави. Той ще отвори очи почти веднага, което е доказателство, че не се е хранил в близките три или повече часа.

Някои хора имат генетично предразположение към ниски нива на кръвна захар и са свикнали веднага щом усетят симптомите да вземат нещо сладко. Ако сте от този тип, трябва винаги да имате на масата захарница, защото това може да ви се случи и през нощта.

Ако разпознавате тези симптоми, но до сега не сте диагностицирани, ние ви препоръчваме да отидете на преглед при ендокринолог и да направите изследване на кръвната си захар, което се нарича кръвно-захарен профил. След като специалистът види изследванията ви, ще ви бъде назначено съответно лечение. Освен това, ендокринологът ще ви обясни каква храна е добре да ядете и по колко пъти в денонощието.

Причините за хипогликемията могат да бъдат най-различни. Най-често се случва при хора с диабет, които слагат инсулин или пият хапчета за намаляване нивото на кръвната захар, а не са приели съответно необходимото количество храна. Но може да имате отслабена функция на хипофизната жлеза или намалена чернодробна функция. Получава се и в резултат от изтощителни диети, интензивни физически натоварвания, прекомерна употреба на алкохол, недоспиване или хранително натравяне. Така или иначе, посещението ви при лекар е наложително.

 

 

Хали Бери следи изкъсо кръвната си захар

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *