Чудотворното изцеление на д-р Робърт Майер

Преди време д-р Робърт Майер, уважаван дерматолог от Швейцария, озадачил научния свят с методиката си за лечение на тежки кожни заболявания.

soapМетодиката на Майер била толкова странна, че след като пациентите му оздравели се заговорило, че те са имали късмета да преживеят чудотворно изцеление. Майер ги излекувал чрез…пълно отсъствие на хигиена!
От детски години ни внушават, че чистотата е здраве и че от хигиената зависи животът ни. При кожните заболявания поддържането на чисто тяло е задължително, пишат от radi-zdorovya.ru. Д-р Майер не само отменил това правило, но и доказал защо то е вредно.

Докторът събрал група доброволци с тежки проблеми – екземи, псориазис, язви на кожата. Предложил им за известно време да забравят за хигиената и спрял всичките им лекарствата. Състоянието на доброволците се влошило и част от тях се отказали от експеримента. Но онези, които издържали, накрая били напълно излекувани.

За д-р Майер в това няма нищо странно. В естествени условия нашата кожа се покрива с нещо като специфична смазка, която защитава организма от външни въздействия – проникване на вредни вещества, ултравиолетови лъчи, електромагнитни вълни. Върху кожата се образуват колонии от полезни микроорганизми, които възпрепятстват развитието на болестотворните микроби и вируси. Прекаленото миене унищожава тази защита!

Тази теория е доказана на практика и в ранния етап от историята на Съветския съюз. Прословутите жители на Севера и герои на анекдоти – чукчите, били задължавани с партиен декрет да се къпят по специален график. В момента, когато тази практика била въведена и сапунът и топлата вода станали задължителни, смъртността сред нецивилизованите клетници рязко скочила. На лекарите им светнало, че химията на миещите средства унищожава онзи защитен слой, който прави обитателите на мразовитите райони беззащитни пред студа и вирусите.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *