Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечение на ечемик с билки

Самолечението на ечемик – неприятния малък цирей на клепача – по принцип не се препоръчва. Ако често имате този проблем, непременно трябва да се консултирате с офталмолог, съветват от medik.ymka.ru.

ечемик на окотоПонякога проблемът се решава чрез стимулиране на имунната система и затова първото, което ще ви препоръчат, е общоукрепващата терапия. Грешка е ечемикът да се притиска, човърка и изстисква – рискувате да провокирате сериозна инфекция на деликатно място. Не опитвайте да го “изсушите” със спирт, йод или друг дезинфектант, защото течността може да попадне в окото.

Ако смятате, че положението е под контрол и сте решили да се справите сами, опитайте с тези рецепти от народната практика. Те със сигурност няма да ви навредят и ще получите облекчение. Но ако не ви подействат до три дни, все пак идете при лекар!

* Настойка от лайка и невен – вземат се по 10 грама от двете треви, заливат се с гореща вода и врат 10 минути. След това сместа се оставя да изстива в продължение на един час. Правят се мокри тампони, които трябва да са топли. Поставят се върху мястото с ечемика и се държат, докато изстинат съвсем. Процедурата може да се повтори няколко пъти.

* Прясно изцеден сок от алое се разрежда с топла вода в съотношение 1:10. Правят се мокри тампони, които се държат върху окото, докато изстинат. Процедурата се повтаря още веднъж.

Народни лечители твърдят, че в стари времена в Русия ечемикът е бил лекуван с юмрук, свит в кукиш. Юмрукът се натъкмявал в нецензурната “поза” и с палеца се притискало мястото с ечемика. И помагало! Такова изцеление граничи с малките чудеса, тъй като изчезването на ечемика при подобни методики е потвърдено от практиката, но няма сериозно научно обяснение. След като няма – вероятно трябва да повярваме, че изцеленията са възможни и че наистина има сили, които закрилят човечеството?

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *