Плуваш и отслабваш – знаете ли как?

След като сме плували, без значение в морето или в басейна, често изпитваме зверски апетит

отслабване с плуванеКак да го надхитрим, за да не качим килограмите?

Ако плувате на пълен стомах, няма да увеличите шанса да потънете. Този мит е свързан с погрешното мислене, че в момент на храносмилане кръвта се прелива към стомаха и мускулите не получават необходимият им кислород. А това от своя страна ще предизвика спазми. Но по време на плуването организмът изработва адреналин, който активизира циркулацията на кръвта. Затова преди да скочите в басейна, изпийте чаша вода и хапнете нещо леко (около 100-200 кал.).

Пълноценното хранене трябва да е 1,5 ч. преди плуване. Включвайте в менюто си продукти, които съдържат сложни въглехидрати (пълнозърнести, паста от твърди сортове пшеница, плодове, гъби) и добавете лесноусвояеми белтъчини (ядки, царевица). Ако искате да свалите килограми и да ускорите скоростта на отслабване, заменете сложните въглехидратите зеленчуци. Но преди тренировка в никакъв случай не яжте мазно.

Ако имате излишно тегло, след тренировката хапнете лека белтъчна храна. Например протеинов коктейл или обезмаслено мляко (не повече от 200 мл). В краен случай яжте плодове с ниско съдържание на захар: ябълки или круши. Тази храна ще помогне процесът на изгаряне на мазнините да не спира, защото няма да се изработва интензивно инсулин като реакция на въглехидратите.

Ако теглото ви е нормално, след тренировка може да се почерпите и с белтъчини, и с въглехидрати. За 10-15 мин. след натоварване се отваря т.н. „белтъчно-въглехидратно око“, затова са позволени и простите захари. Може да си хапнете например сандвич с пилешко. Важното е да съчетаете белтъчна и въглехидратна храна. Калориите в този случай ще отидат за възстановяване на мускулната тъкан, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *