Така отслабват по света

Всеки народ има по нещо, което може да ни послужи като полезен съвет в борбата в отслабването

 

световни диетиБразилците обичат боба. А той засища и поддържа постоянно ниво на кръвната захар. Особено популярен е черен, леко сладникав боб в гърне.

Швеция

Тук залагат на бялата закуска: кисело мляко, извара и мляко. Добър избор, защото високото съдържание на белтъчини засища бързо, а калцият помага при разграждането на мазнините.

Великобритания

Помага отказът от вечеря: от време на време пропускайте вечерята, добре е за фигурата, а и подмладява.

Турция

Там хапват много ядки: слънчогледовите семки са особено популярни в Турция. Съдържат много витамини, минерали и белтъчини. Предпочитайте ги пред сладкишите. Най-добре купувайте необелени, така ще ядете по-малко.

Южна Африка

Пустинното растение худия е познато още на древните народи. Кълновете на това подобно на кактус растение потискат апетита. У нас го има като капсули.

Норвегия

В тази северна страна ядат много прясна риба: в студените норвежки води ловят сьомга, херинга и треска. Морските риби съдържат и микроелемента йод. Само при добро ниво на йод щитовидната жлеза отделя важните хормони на обмяната на веществата. Яжте морска риба два пъти седмично.

Карибите

Местните използват силата на ензимите: екзотичните плодове като ананас и папая са перфектни при диети, защото съдържат допълнителна доза ензими. Тези белтъчни вещества помагат за разграждането на въглехидратите, белтъчините и мазнините.

Мексико

Мексиканките отслабват със семена от чия: растението чия има малки бели и черни семена, които в стомаха набъбват и засищат за няколко часа. Съдържат Омега-3 мастни киселини и ценни белтъчини, което ги прави здравословна закуска. Вкусни са с портокалов сок.

Египет

Тук поддържат стройни фигури с мътеница: прави се в Египет още отпреди 4500 години. Тази бяла напитка е гарант за отслабване, защото съдържа много малко мазнини и много белтъчини. Освен това е богата и на калций, и на цинк. Тези два минерала силно активират изгарянето на мазнините.

Гърция

В съседната ни страна слабеят с… агнешко месо: съдържа много L-карнитин. Тази белтъчина транспортира мазнините и така подпомага изгарянето на липидите.

Корея

Тук поддържат форма с водорасли: богати са на полезни вещества, витамин А, Е и В 12, както и на минерални вещества като магнезий и желязо. Почти нямат мазнини, а съдържат много баластни вещества. Това е оптимална комбинация за активна обмяна на веществата и добро храносмилане.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *