Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Детето се води на очен лекар след шестия месец

Повечето от нас са отишли на очен лекар едва когато вече са станали ученици

 

дете очила

Тази практика от миналото обаче днес се отрича от специалистите, които твърдят, че прегледите на очите трябва да започнат много по-рано, защото така по-лесно и бързо може да се предотвратят проблеми.

На някои бебета им се налага да бъдат заведени на очен лекар oщe в първите дни и седмици от раждането заради запушване на слузен канал или възпаление на очите.

Когато говорим за профилактичен очен преглед обаче, специалистите дават като желателна възраст на детето между 6 и 12 навършени месеца. Много от майките пренебрегват това, скептично настроени, защото смятат, че няма как дете, което още не може да разпознава цифрите, да бъде подложено на стандартния очен преглед. Естествено, прегледите за малките са различни.

Повечето от тях се правят със специални апарати (авторефрактометри), които могат дори от разстояние (без да се допират до очите на бебето) да отчетат дали има нарушения в зрението. Добрите доктори, разбира се, не се доверяват само на апаратите – при най-малките се следи способността им да следят движение с очи, да задържат погледа си, дали не „въртят очи“ и дали нямат признаци на кривогледство.

При по-големите деца се прави подобен преглед като за възрастни, но вместо цифри им се показват картинки. Не е нужно детето да ги назовава, а просто да покаже на шаблон кое от нарисуваните неща в момента е на светещото пано.

Трябва дa знаете също, че дори и да се открие проблем, той може много бързо да се коригира. И това не винаги става с очила. Ако все пак лекарят изпише очила – не се притеснявайте, че обричате детето си да ги носи цял живот. Напротив, при децата от 1 до 6 години може да се коригира проблем понякога за по-малко от половин година и след това спокойно да забравите за очилата, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *