Летните настинки са коварни

Няма по-неприятен момент от боледуването по време на отпуска

 

настинка лято

Жалко е, когато заради неприятните летни вируси, протичащи с диария, не можем да се насладим на така чаканото време за релакс. Ето защо е добре още преди тръгване към мечтаната дестинация да сме подготвени с няколко лесни за използване средства, които може да ни предпазят или ако се наложи да се използват за лечение на стомашно-чревните неразположения.

Важно е също да не забравяме, че неразположения, свързани с диарии и/или повръщане може да доведат до сериозно обезводняване на организма.

Спазвайте добра хигиена и избягвайте всякакви съмнителни храни.

Предпазете се!

Може да се предпазим, като спазваме добра хигиена, избягваме съмнителни и неправилно съхранявани храни, пием само бутилирана вода. Малко от нас го правят, но се оказва, че почистването на колата също може да ни предпази. Слънцето я превръща в истинска пещ и подходящо място за размножаване на бактерии. Дори за кратко не оставяйте вътре храни или използвани памперси. Звучи странно, но това може да ви спести много главоболия.

Не грешете!

При диария често даваме плодове на децата с идеята, че трябва да си набавят витамини, за да преборят вируса. Плодовете допълнително натоварват стомаха и засилват честите изхождания, защото имат слабителен ефект. По-добре дайте варен картоф или препечена филийка. И не забравяйте, че те трябва да са комбинирани с много вода и почивка, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *