Откъде идва приказката „Много баби – хилаво дете?

Битува мнението, че колкото повече роднини има детето, толкова ще е по-щастливо

 

хилаво дете Но ако се замислим каква е връзката между роднините и щастието? Отговорът е прост: ако детето се разболее, за него искрено и много емоционално ще се притесняват неговите близки, които са много, и те страстно ще отправят тези спасителни в дадения случай стрели-пожелания. И в 90 случая от 100 детето ще оздравее. Защото именно пожеланието за здраве, идващо от родителите и близките роднини, притежава могъща сила. Това е, което майката и бащата мечтаят да дадат на своето дете, дори самите те да не са кой знае колко здрави. Тази родителска мечта, при това страстна мечта, е основана на здравата основа на искреността.

Но има и друго мнение. Някои психолози смятат, че трябва да пожелаваме на другите само това, което самите ние притежаваме, или поне това, за което имаме ясна представа. Абстрактното пожелание за щастие е от областта на непознатото. Защото у всекиго представата за щастие е различна: за едни това е богат дом и голямо семейство, за други – месарският магазин и удобният диван, на който могат да се стоварят след работа с дистанционното в ръце и да не се вдигнат до другия ден, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *