Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Послеродовата депресия е градски синдром!

Младите майки от големите градове развиват послеродова депресия няколко пъти по-често, отколкото връстниците си в села и малки градчета.

after-birth-depressionПослеродовата депресия по-често е градски синдром, рискът да се прояви е няколко пъти по-висок в градове с население над половин милион души, твърдят канадски учени. Изследванията им по темата са публикувани в The Canadian Medical Association Journal.

Канадското проучване е обхванало 6421 жени, уточняват от medlinks.ru. При анкетите специално било изследвано къде живеят тези жени – в града или на село, и дали някои от тях не са мигрирали от малки към по-големи населени места.

Точната статистика сочи, че риск от послеродова депресия съществува в 7.5% от всички случаи. 10% от младите майки в града са подвластни на болезнените състояния, докато в селата процентът е 6. Най-сериозен фактор за завишението в града според изследването е, че там младите майки не получават достатъчно сериозна социална и фамилна подкрепа в един отговорен и нелек период от живота си. Имат значение също имиграционният статус и персоналното здраве.

Послеродовата депресия е едно от често срещаните разстройства. Сред симптомите й са колебания в настроението, понижено либидо, проблеми със съня. Състоянието никак не е безопасно и не бива да се омаловажава. Рискът от повторна послеродова депресия при следващо раждане нараства до 41%.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *