Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как битовата химия вреди на бременните?

Когато жената разбере, че ще става майка, променя начина си на живот

бременна жена

Отказва се от цигарите, алкохола и други вредни навици. Но трябва да внимава и при избора на козметика и битова химия. Шампоани, сапуни, дезодоранти, парфюми, червила съдържат консерванти и добавки, които могат да предизвикат алергични реакции, астма и куп други проблеми.

Парабените са синтетични консерванти, които удължават срока на годност на кремове, лосиони, телове. Те лесно проникват в кожата, имат естрогеноподобно действие и допълнително разстройват хормоналния баланс. Фталатите могат да предизвикат преждевременно раждане и също разстройват хормоналния баланс, а се добавят в червила и лосиони, без това да се отбелязва върху етикетите. Алкилфенол етоксилат – има го в прахове за пране, бои и препарати за поддържане на косата, нарушава работата на ендокринните жлези, пише вестник „Всичко за семейството“.

Бързо изпаряващите се органични съединения -VOC, се прилагат широко в битовата химия, а са вредни.

Туоленът се свързва с риск от раждане на дете с неврологични разтройства и проблеми в развитието. Ксиленът, който се съдържа в много освежители за въздух, може да предизвика вродени дефекти. Учените твърдят, че ако бременната е подложена често на въздействието на VOC веществата, се увеличава с 25% опасността от главоболие и с 19 % рискът от послеродова депресия, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *