Ето го най-оптималното меню за жегите!

За да пощадим организма в жегите е добре да балансираме менюто си

жега храна

Ранна закуска. Изпийте на гладно малко вода, а след това – чаша прясно изцеден портокалов или грейпфрутов сок.

Белтъчна закуска – йогурт или обезмаслена извара, подправена с парченца плодове. Можете да „усилите“ трапезата с банани, праскови, кайсии.

Въглехидратна закуска – каши, подправени с пресни плодове. Като добавка – пълнозърнеста кифла. Чаша зелен чай.

Обяд. Почти всички летни супи са кисели и това не е случайно: киселината дразни вкусовите рецептори в устата и предизвиква повишено слюноотделяне, в резултат на което жаждата преминава и горещината не ни се струва толкова изнуряваща.

Като второ блюдо -немазно месо или риба с кафяв ориз, а най-добре – зеленчукова салата, подправена с нерафинирано растително масло и лимонов сок. Откажете се от майонезата.

Закуски през деня. Зеленчукови и плодови салати; сандвичи със сирене и извара, подправени с листни зеленчуци, краставици, домати. Ядките – най-добрите антиоксиданти. И обилно поемане на течности. Можете да си позволите и сладолед.

Вечеря. Най-добре да е белтъчна – блюда от риба, морски дарове, обезмаслена извара, сирене, киселомлечни продукти, пише вестник „Феномен“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *