Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Боли ви гърлото? Значи прекалихте със сладоледа!

Възпаление на сливиците (тонзилит) се лекува с гаргара и компрес!

Заболяването тонзилит или ангина, както се е наложило в обществото,  може да бъде описано като бактериална или вирусна инфекция, която засяга сливиците. Това са лимфни възли, разположени в задната част на гърлото. Когато са възпалени, те се уголемяват. Възпалението може да бъде с различна степен на сериозност – леко, умерено и тежко. Симптомите са болки в гърлото, висока температура, хрема, запушен нос, кашлица и кихане. Нелекуваната ангина може да доведе до възпаление на дихателните пътища и бронхит. В следващите редове ще ви запознаем с домашни средства, които да прилагане паралелно с лечението, което ви е предписал лекарят.

–      Като начало сложете в чаша топла вода 4 с.л. мед, четвърт чаена лъжичка готварска сол и прясно изцеден лимон. Пийте това два пъти на ден.

–      Друго ефективно средство е чаша варено мляко с щипка куркума на прах. Пийте го 3 вечери преди лягане.

–      Комбинирайте 300 мл. сок от моркови, 100 мл. сок от цвекло и 100 мл. сок от краставици. Пийте такъв фреш веднъж на ден.

–      В половин литър вода добавете 2 с.л. семена от сминдух и оставете на слаб огън да къкри около половин час. След това го оставете да се охлади. Правете гаргара с тази вода докато е топла.

–      Смесете равни количества смляни семена от горчица, хрян, коноп, лен, ечемик и репички. Тази смес забъркайте със синапено масло, разстелете я върху памучна кърпа и я завържете на врата си. Това е доста ефикасен топъл компрес за гърлото.

–      Сварете сушени смокини, след което ги намачкайте. С тях направете компрес на гърлото.

Яжте много лимони, портокали, грейпфрути и киви. Пийте топло мляко и чай. Хранете се редовно с лека храна, спрете цигарите и алкохола поне докато лекувате възпалението.

 

 

Първа лятна самопомощ

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *