Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как най-лесно да станем вегетарианци?

Ако един човек поживее известно време в кравешка кожа, може би бързо ще успее да стане вегетарианец!

krava-1-1Тази смешна на пръв поглед теория е защитена с практически експеримент от американски учени, съобщава medikforum.ru. Екип от авангардната опитна лаборатория Virtual Human Interaction Lab при Станфордския университет в САЩ предлага възможност сами да опитате как се чувства многострадалното животно крава.
Суперсъвременна компютърна програма вкарва доброволеца в голямо стадо: самият той е в ролята на четириного, което се бута насам-натам, получава удари с опашки и трябва да изпълнява командите на пастир.

След като преживява 24-часовия цикъл на кравешкия живот в стадото, доброволецът заедно със себеподобните си тревопасни бива натикан в коридора на скотобойната. Пред очите му е виртуалната кланица, където от изпълнено с живот същество ще го превърнат в мръвки. Авторът на изследването Джеръми Бейлинсън смята, че този експеримент дава на хората безценен опит. Подобен опит може директно да ги откаже от месото като храна и да ги направи вегетарианци.

Но дори това да не се случи – ученият е убеден, че консумацията на месо в менюто му ще намалее. Няколко човека, преминали през описания експеримент, наистина са станали вегетарианци. Бейлинсън твърди, че намалената консумация на месо ще намали потреблението (както и необходимостта от производство) на електроенергия, а това ще се отрази щадящо върху процесите на климатични промени.

Интересното е, че същата лаборатория преди време е предлагала друга програма – участниците в нея се изявявали във виртуалния свят като дървосекачи. Преживяното във виртуалния свят накарало доста хора след това да намалят потреблението на хартия. Идеята на предишната и на новата програма се основава на емпатията – “номерът” да накараш някого да преживее болката или проблемите на другите, за да ги разбере.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *