Туш! Умен памперс анализира детската урина!

Памперс-иновация ще може да анализира бебешката урина и да “докладва” за здравния статус на детето.

pampersИзобретението е дело на американците Джени Рубинщайн и Ярослав Файбишенко, информира medportal.ru по информация от медиите в САЩ. Създателите на умния памперс са съпрузи; идеята на бъдещия им семеен бизнес е да осигурят на родителите лесен вариант за установяване на промени в здравето на мъника.

Как действа изобретението? В еднократната пелена е поставен миниатюрен реагентен панел, който реагира на съдържанието в урината. Въпросните реакции се разчитат чрез специално приложение на смартфона. Достатъчно е специалният памперс да се слага на детето веднъж на ден. Споменатото приложение съхранява информацията от предишни наблюдения и проследява динамиката на детското здраве. Чрез памперса-чудо могат да бъдат диагностицирани заболявания на бъбреците и пикочния мехур, различни възпалителни процеси или обезводняване.

Изобретателите уточняват, че новият тип памперс ще бъде с около 40 процента по-скъп от обикновените. Предстои той да бъде тестван в американските детски болници, след което най-вероятно ще бъде лицензирано производството му. Рубинщайн и Файбишенко планират да пласират всеки памперса-анализатор в комплект с няколко стандартни.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *