ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

В началото на 9-я месец бременните трябва да се откажат от плажа

Бременността е нормално физиологично състояние, което не пречи жената да прекара пълноценно лятната си ваканция

бременна

„Бъдещите майки могат да си позволят да отидат на море до 36-ата гестационна седмица, но най-подходящият период е между 14-ата и 28-ата“, съветва от страниците на вестник „Всичко за семейството“ акушер-гинеколожката Марина Михова.

След 28-ата седмица далечните пътувания са нежелателни. “ Продължителното седене е много изморително и увеличава риска от преждевременно раждане – предупреждава специалистката. – С още по-голяма сила това важи за последния един месец, тъй като раждането би могло да започне преждевременно – много вероятно далеч от болницата и лекаря, които сте избрали. В този период бъдещата майка подлежи на най-стриктни прегледи в кабинет „Женска консултация“, както и на наблюдение от специалист.“

На всяка цена посетете акушер-гинеколога си, преди да тръгнете на път. Избягвайте дестинации, които ще ви отнемат повече от 4-5 часа. Ако заминавате в чужбина, трябва да знаете, че някои самолетни компании изискват разрешение от лекар. По принцип пътуване със самолет не се разрешава след 36-ата гестационна седмица. Проучете добре обстоятелствата, защото за пребиваване в някои държави се изискват имунизации, противопоказани по време на бременност. Не забравяйте в куфара си да пъхнете всички документи и изследвания, свързани с бъдещото ви майчинство. Както и някои елементарни лекарства за лечение на обикновени настинки или други неразположения.

Кожата е особено чувствителна

Кожата на бременната е по-чувствителна към слънчевите лъчи и по-податлива на изгаряне. А тъмните петна, които се появяват по лицето, стават по-контрастни. Затова задължително използвайте фотозащитен крем с висок фактор (поне SPF 30) и не се излагайте на пряка слънчева светлина. Макар и вредните ултравиолетови лъчи да нямат директен контакт с бебето, то също може да усети нежелателното прегряване, особено в третото тримесечие на бременността. На плажа приемайте много течности, за да избегнете риска от обезводняване, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *