Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се справим с раните и охлузванията?

Трябват ви само памучен тампон и чиста вода, медицински спирт или друг анти­септичен разтвор, бинт, лейкопласт и антисептичен крем.

 

В краен случай може да ви свършат работа други изпитани средства – от пчелен мед до скилидка чесън и дори собствената ви слюнка. Успеете ли да спрете кървенето и да почистите раната, за да предотвратите инфектирането й, значи сте свършили своята част от работата. Оставете природата да направи останалото.

 

Какъв е реално проблема с прорезните рани и охлузванията?

Току-що сте се порязали с остър предмет – кухненски нож, самобръсначка, счу­пена стъклена чаша или дори лист хартия. Или сте имали неочакван сблъсък с пътната настилка. Резулта­тът е охлузен лакът или разбито коляно. Може да има обилно кървене. Попа­дането на бактерии в ра­ната е реална предпоставка за възникване на инфекция.

 

Почистете, дезинфекцирайте и превържете

  • За да спрете кървенето, притиснете раната с чиста кърпа или парче марля (в краен случай – с ръка).
  • Когато раната спре да кърви, внимателно почистете участъ­ка около нея със сапун и вода и направете защитна превръзка.
  • За почистване на порезни рани можете да използвате тинкту­ра от невен – с нея не само ще унищожите бактериите, но и ще ускорите заздравяването. Потърсете препарат с ниска концен­трация на алкохол или разредете стандартна тинктура с малко вода. За охлузвания използвайте крем от невен (продава се в ап­теките и в магазините за натурални продукти).
  • Два пъти дневно почиствайте раната с тинктура от мирта (продава се в магазините за натурални продукти), за да стимули­рате производството на бели кръвни клетки. Разтворете 1 ч. л. тинктура в 100 мл вода, залейте засегнатия участък и оставете, без да покривате, за да изсъхне на въздух.
  • Маслото от чаено дърво е мощен антисептик и традицион­но средство за третиране на рани. Добавете 1 ½ ч. л. масло към 1 чаша топла вода. Използвайте за промиване на раната 2 пъти на ден.

 

Опасностите, които ни дебнат през лятото

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *