Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как действат домашните лекове?

Знаете ли, че най-малко 25% от лекарствата в домашната ви аптечка са базирани на активни съставки, сходни или идентични с тези, които се съдържат в някои растения?

Активната съставка на аспирина, едно от най-широко използваните лекарства в света, първоначално е била извличана от кората на бялата върба. Деконгестантът ефедрин се произвежда от вещества, съдържащи се в билката ефедра. Лекарството за сърдечни болести дигиталис се добива от растението напръстник, а медикаментът паклитаксел, който се използва при ракови заболявания – от тихоокеански тис. Фармацевтичните гиганти често изпращат екипи от специалисти в отдалечени райони, за да търсят фитохимикали с изразен лечебен потенциал.

Макар понякога да са пренебрегвани от съвременната медицина, традиционните лечебни средства в никакъв случай не са забравени. Физиотерапевтите прилагат същите процедури с контрастни обливания, които в миналото са били разпространени сред индианските племена; често тези методи се оказват по-ефективни от медикаментите, а и нямат техните странични ефекти. Повърхностните порезни рани обичайно се третират с антисептичен мехлем, но ако ги намажете с пчелен мед, ще постигнете по-бърз ефект (преди да обработите раната, старателно я промийте под течаща вода).

Показателен е случаят с Мария Христова, 60-годишна озеленителка, която установила от собствен опит, че алтернативните методи на лечение често дават по-добри терапевтични резултати от традиционната медицина. „Всеки път при простуда получавах възпаление на синусите и се налагаше лечение с антибиотици” – споделя тя. Нейн приятел, който работел като семеен лекар, й препоръчал още при първите симптоми на синуит да започне да приема ехинацея. „Откакто последвах този съвет, не съм страдала от тежка простуда, да не говорим за възпаление на синусите!” – твърди Мария.

Потърсете в нашия сайт подходящ за вас домашен лек.

 

Черешата – плодът на красотата и здравето!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *