Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Страдате ли от ставни болки? Не сте единствени!

Болните от остеоартрит са толкова много, че скоро приятели, съседи и роднини ще ви затрупат с безброй нечакани съвети.  Ето и нашите:

bolka v kitkaЗа да облекчите болката и да забавите увреждането на хрущяла, вземайте хранителни добавки с глюкозамин и хондроитин сулфат. Данните сочат, че тази комбинация е ефективна при лека до средно тежка форма на артрит. Следвайте указанията, отбелязани върху опаковката и бъдете постоянни – ще почувствате резултатите най-рано след месец.

Всеки ден вземайте по половин чаена лъжичка джинджифил на прах или до 6 ч.л. пресен джинджифил. Коренът от джинджифил облекчава артритната болка – вероятно защото стимулира кръвообращението и по този начин елиминира химическите медиатори на възпалението от болезнени стави.

Поддържайте телесното си тегло в здравословни граници, за да предотвратите развитието на остеоартрит на коленете. В най-честия случай, ако човек отслабне с 5 кг и успее да задържи новото тегло за 10 години, рискът от артрит на колянната става намалява наполовина.

Всеки ден се разхождайте по различни маршрути. Така ще избегнете многократното натоварване на ставите по един и същ начин.

Купете си удобни обувки за разходка – с меки и еластични подметки, за да се намали натоварването на глезенните, коленните и тазобедрените стави. За коленете е най-полезно да ходите с равни обувки, осигуряващи оптимална опора.

Вземайте хранителни добавки с цинк. Дългогодишно изследване на близо 30000 жени е разкрило, че при пациентките, приемали цинкови хранителни добавки, рискът от ревматоиден артрит се е понижил. Предозирането на минерала обаче може да причини други здравословни проблеми, така че ограничете приема до 15 мг дневно по време на хранене.

 

Наберете си диви растения !

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *