Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

За кого е опасно морето?

Мечтаете ли си за ваканция на море? Помислете все пак дали това ще е най-добрият ви избор: морето може да се окаже опасно за вас.

moreМорето е опасно, ако имате някои от следващите заболявания, предупреждават от medikforum.ru. На първо място от морето трябва да се откажат хората с кожни заболявания. Климатът, солената вода и слънцето могат да ги обострят тежко! Ако ви мъчи херпес, не ходете в никакъв случай на море!

Ако имате свръхчувствителност към йод, морето също ви е противопоказно: влажният въздух край брега е наситен с йодни пари. Особено внимателни трябва за са хората с много лунички по кожата: продължителният престой на слънце може да отключи в някоя от тях злокачествени процеси и да се появи меланом.

Не е препоръчително морето също за бременните жени и за хората с жлъчно-каменна болест. Дори водата да е топла, една простуда ще се отрази зле както на бъдещите майки, така и на хората с болни бъбреци. Същият тип осторожност трябва да проявяват и дамите с гинекологични проблеми.
Най-сложно е за лицата с патологии на сърцето и кръвоносните съдове. Морският климат /високи температури, влага/ могат рязко да повишат артериалното налягане. Едва ли някой би се зарадвал на хипертонични кризи през отпуската. Същото се отнася за клетниците, които имат варикозни разширни вени, захарен диабет или нарушения на щитовидната жлеза.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *