Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

На възпалени очи сложете торбички чай от лайка!

Накиснете за 3 минути 2 торбички чай от лайка в топла, но не гореща вода, отцедете ги и ги поставете върху клепачите си за 10 минути.

Струва ви се, че очите ви са пълни с пясък. Имате мъчителен сърбеж или може би болка. Какво правите? Отидете на лекар! В противен случай заболяването може да причини сериозно увреждане. Ако страдате от бактериална инфекция конюнктивит, вероятно ще ви бъде предписан локален антибиотик, който ще ускори възстановяването ви и ще намали риска от разпространение на заразата. При вирусен или бактериален конюнктивит инфекцията обикновено започва от едното око. Междувременно можете да приложите някои изпитани средства за облекчаване на неприятните симптоми.

Ако ви е предписан антибиотичен или кортикостероиден препарат (мехлем или капки за очи), прилагайте го всяка вечер преди лягане, за да предотвратите слепването на клепачите по време на сън.

Практикуващите аюрведическа медицина лекуват конюнктивит с листа от кориандър. Залейте 1 шепа листа със 100 мл вода и пасирайте. Отцедете сока и нанесете кашата върху клепачите. Оставете да действа няколко минути и почистете с памучна кърпа, като през цялото време държите очите плътно затворени.

За да не инфектирате очите си отново, не носете грим и контактни лещи до пълното им излекуване. При контакт с очите старателно измивайте ръцете си със сапун и вода и вместо с кърпа ги подсушавайте с еднократна хартиена салфетка.

Конюнктивитът може да бъде и алергичен – той засяга и двете очи. Избягвайте всички възможни причинители на заболяването – полени, животни, козметични продукти. Изолирайте се от новия си домашен любимец, откажете се от новия грим или шампоан – те са най-вероятните виновници. Във всички случаи при алергична реакция на очите, има нещо ново, което ви е засегнало.

Сълзите съдържат антибактериални вещества, благодарение на които повечето очни инфекции в крайна сметка отшумяват сами.

 

Използвайте зехтин в натуралната му форма!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *