Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лекувайте възпалено гърло с билков чай и мед!

Пчелният мед от векове се използва за лечение на възпалено гърло. Антибактерниалните му свойства ускоряват процеса на оздравяване.

Може би сте крещели на стадиона или сте се простудили в дъжда? Или климатикът в офиса ви поддържа въздуха твърде сух? Най-ефикасните средства за облекчение при възпалено гърло си остават гаргарите, чайовете и пчелният мед.

Разтворете 2 ч.л. мед в 1 чаша гореща вода и смесете със сока на половин лимон. По желание можете да добавите 1-2 с.л. бренди или уиски. Това е напитка за облекчаване на болката. Отпивайте на малки глътки.

За гаргара – няма нищо по-добро от солена вода. Солта действа като антисептик. Освен това втечнява секретите и стимулира отделянето на храчките. Половин чаена лъжичка сол в чаша топла вода и правете гаргара без да поглъщате течността. Повтаряйте процедурата на всеки час.

Най-често възпалението на гърлото преминава от само себе си в рамките на няколко дни. В случай че не постигнете подобрение до 3 дни и имате температура 38о, веднага потърсете лекар.

Приемайте хранителни добавки, за да повишите имунитета си. Такива са: ехинацея, таблетки цинк, витамини С и Е, магнезий. Консумирайте или приемайте на капсули – чесън, джинджифил, гъби рейши – във всички тях се съдържат вещества, укрепващи имунитета.

За да намалите риска от вирусни инфекции, през грипния сезон мийте често ръцете си и избягвайте да докосвате очите, носа и устата си.

В спалнята включвайте овлажнител за въздух или поставяйте купичка с вода на отоплителния уред.

Не пушете и избягвайте задимени помещения. Цигареният дим е изключително дразнещ за лигавицата на гърлото.

Една от най-необичайните причини за възпалено гърло е рефлуксът на стомашна киселина. Ако по време на сън агресивните стомашни киселини стигнат до гърлото ви, като се събудите, ще чувствате същите симптоми като при възпаление. За да предотвратите този проблем, повдигнете единия край на леглото си върху дървени трупчета, така че нивото му откъм главата ви да е с няколко сантиметра по-високо. Наклонът няма да позволява на стомашните киселини да стигат до гърлото ви. Освен това приемайте по 1 капсула лекарство с основна съставка омепразол 30 минути преди вечеря.

 

За чиста кожа – домашно приготвен тоник за лице!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *