ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лечебните свойства на Алое

Съществуват повече от 250 вида Алое, но растението Aloe Barbadensis Miller има легендарна медицинска репутация от хиляди години.

Aloe vera 02Растението вирее на сух и топъл климат и е от семейството на лилиите, независимо че някои го смятат за кактус. При условия, в които другите растения биха увехнали, Алое запазва сока и свежестта си. И независимо че се  разпространява в тропиците, то е устойчиво и на много ниски температури. Основната му съставка е вода, но лечебните му свойства се дължат на етеричните масла, аминокиселините, витамините, ензимите и гликопротеините.

Алоето се абсорбира от кожата много по-бързо отколкото водата. Помага при разширяването на порите, отстраняването на мъртвите клетки и замяната им с нови. Засилва производството на колаген, намалява бръчките и регенерира кожата.

Използвайте Алое за рани и отстраняване на белезите от тях. Голям ефект има при слънчеви изгаряния, за развитие на нови тъкани и лечение на рак на кожата, предизвикан от слънцето. Освен това се препоръчва при косопад, алергии, ухапвания от комари, язви и мехури в устната кухина.

Алоето се използва както в народната медицина, така и в козметиката. Можете да намерите Алое с мед, с коприва, с праскова и много други, които повишават имунната ви защита. Особено в съчетание с мляко е много полезен за храносмилателната система и за бъбреците. Ако приемате редовно Алое, ще забавите стареенето на организма и ще предотвратите образуването на туморни клетки. Има антивирусно и антигъбично действие. Помага още за високо кръвно налягане, артрит, диабет, констипация, астма. Гинеколозите го препоръчват поради благоприятния ефект, който оказва срещу кисти и сраствания.

Ако искате да отглеждате Алое у дома в саксия, трябва да я поставите до прозорец, където грее най-много слънце. През топлите летни дни го изнасяйте навън. През зимния сезон растението затваря порите си и „заспива”, затова трябва да го поливате по-малко. По принцип изчаквайте почвата в саксията да изсъхне напълно и тогава поливайте. Когато го засаждате изберете широка саксия, тъй като кореновата му система се разраства на ширина. Засаждането става като отделите малък израстък от главното стебло и го поставите в добре овлажнена песъчлива почва. Най-добре да си купите готово растение в саксия.

 

 

 

Няколко истини за чувствителната кожа

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *