ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Лъжи и истини за майския мед

Любителите на този вълшебен продукт често казват, че най-добър и с най-силни лечебни качества е майският мед.

medaНо дали продуктът, който ни продават за майски мед, наистина е такъв? Първо – практически т.н. майски мед обикновено е събиран през юни, но това е подробност. По-важното е, че много често вместо него ни пробутват менте. Прави се от стар, захаросан мед, който е загрят на водна баня и смесен с глюкоза. Ако сте си купили “майски” мед за следващата зима и в продържение на 3-4 месеца той не се захароса, значи наистина са ви пробутали менте. Няма да ви отрови – но и очакваната полза от него няма да се получи!

Забъркването на описания продукт на практика намалява полезните му въздействия, тъй като термичната обработка действа негативно. За глюкозната добавка по-добре да не говорим. Ако държим да си купим нещо наистина полезно, да не се увличаме по бистрия, прозрачен и ефектен продукт, а да си вземем от втвърдения. Дори да не е от новата реколта, той ще е със запазени качества. Захаросаният мед може да бъде полезен при всякакъв срок на съхранение.

За жалост пазарът е наводнен с всякакви медоподобия, сред които е трудно да се избере истинското. Съвет: най-сигурно е да се пазарува от фирмени магазини на пчеларите или от изложенията, които те правят периодично в различни градове.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *