Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ботоксът спира да “работи” – виж защо!

Продължителното инжектиране на ботокс може да ви накара да си хвърляте парите на вятъра. Защо?

botox2Немски учени публикуваха в Journal of Neural Transmission резултатите от изследванията си, според които дългата употреба на ботокс води до обезсилване на действието му. С времето у много пациенти се изработват антитела срещу невротоксина, които не му позволяват пълноценно да крие бръчките.

Това се случва при една на 200 жени, отбелязват от medikforum.ru. Постепенно се налага дозите ботокс да бъдат увеличавани, за да се постигне желаният ефект. За жалост това трябва да се прави не само в случаите на козметична интервенция. Ботоксът се използва също за лечение на спазми или свръхотделяне на пот.

Някои специалисти са на мнение, че многократното инжектиране с ботокс води до имунна реакция, която напълно обезсилва инжектирането на препарата. Хората, които са на ботокс от 10 и повече години сами забелязват, че ефектът от инжекциите отслабва заради придобития с годините имунитет. Работата е там, че организмът бързо разпознава ботокса като чуждо тяло и се заема да му противодейства.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *