ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Виж какви са страховете на съвременния човек!

Британски психолози изследваха фобиите на сънародниците си и начините, по които те “съжителстват” с тях. Изводите до голяма степен се отнасят за по-широка от Острова територия.

fobiiПоловината англичани имат някакви фобии, но една четвърт от населението се срамува да говори за тях и да търси помощ, пише medikforum.ru. Всеки седми жител на Мъгливия Албион се бои от самолетни полети, а кошмарът на всеки десети са паяците. 10% от англичаните смятат фобиите си за толкова силни, че влияят на любовния им живот . На 7% разнообразните страхове пречат да си вършат работата

Експертите по фобии Ник и Ева Спикмън са автори на множество изследвания, чиито резултати огласяват широко и се опитват да привлекат вниманието на обществото към въпросните проблеми. Те се надяват, че колкото повече хората започнат да говорят за фобиите си, толкова по-лесно ще се намерят решения за преодоляването им. Срамът да потърсиш помощ за подобен проблем също е някакъв вид фобия.

Хората с фобии по принцип се срамуват от слабостите си. Но като мълчат за тях, те се чувстват изолирани, смятат Спикмън. Налага им се да крият страховете си и да се приспособяват към живот, в който много неща се премълчават. Нещата ненужно се усложняват – защото по принцип за подобни състояния има терапии.

Съвременната психиатрия има проверен опит за лечение на фобии. Използват се медикаменти, хипноза, групови сеанси и индивидуални беседи. Идеята е да се намери изначалната причина за появата на фобията, за да се предложи адекватна рецепта за справяне.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *