ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Дъщеря ми уринира често, от какво е болна?

Дъщеря ми е на 7год. От май започна често да уринира.Няма парене. Не пие повече течности от обикновено и количеството урина не е голямо. Има случаи да ходи по нужда и през пет минути. От 15 дена започна да става по веднъж и нощем. Изследванията на урината са нормални, също и урокултурите. През това време е пила Нелидикс, Аугментин, Тримезол и таблетки против глисти, също и чай от Мечо грозде. Няма промяна. Много се притеснявам. Моля, ако може да ни насочите каква е причината и как да я лекуваме.

Ваня ЖЕЛЕВА, Бургас

Състоянието на дъщеря Ви изисква уточняване. Какво количество течности поема и колко отделя? Затова трябва да определите количеството течности, които поема дъщеря Ви за 24 часа – вода, чай, мляко, сок, супа, сос и т.н. Събирате урина за същото време и така виждате какъв е баланса – поети / отделени течности. Урината трябва да се изследва за: относително тегло, захар, албумин, седимент РН. Освен това се прави проба на Зимницки, която дава функцията на бъбреците – разреждане и концентрация. При него 6 бурканчета от детска храна се изваряват и се надписват: 9, 12, 15, 18, 21, 6. Детето уринира сутринта в 6 часа в тоалетна. След това в 9 се поканва да уринира в бурканчето или в друг съд , който преливате в бурканчето за 9 часа, след всяка порция се поставя в бурканчето за определения часа и т.н. Вечерта детето уринира последно в девет часа. Цялата порция нощна урина се събира в бурканчето за 6 часа включително и от уринирането на следващата сутрин в 6 часа. Всичките 6 бурканчета носите в лабораторията за изследване за относително тегло. Трябва да получите 6 цифри като резултат. След като се изключи всякаква причина от страна бъбреците, изследвайте и кръвна захар, направете също изследване за едри и дребни глисти и ламблии, с всички тези изследвания е удачно детето да бъде консултирано от детски нефролог.

Д-р Лидия Хинева – Lekuva.net

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *