ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Опасна тийнейджърска игра с канела

“Канелено предизвикателство” – така се нарича опасната тийнейджърска игра, която за жалост става все по-популярна в САЩ и други страни.

cinnamon_340x255Идеята на “състезателите” на възраст от 8 до 18 години е да глътнат една цяла лъжица от смляната подправка, без да пият вода. Американската асоциация по контрол върху отравянията отбелязва, че младите хора се стремят да извършат този героизъм в рамките на 60 секунди. Страданията им се филмират и част от тях са качени в Youtube. През лятото на 2012-а в мрежата е имало 51 000 клипа с такова съдържание. Един от тях е набрал 19 милиона посещения.

Мъчителната кашлица, повръщане и дори припадъци са причина глупавите състезания да завършват най-често с повикване на спешен медицински екип. Пострадалите се жалват от задушаване, парене в устата, носа и очите. Следват задушаване и кръвоизливи от носа, а при последващи усложнения се стига до провокиране на астматични пристъпи.
Повечето неприятности отзвучават, но под лекарско наблюдение, предупреждават от medportal.ru. При най-тежкия случай на отравяне с канела се е наложило младият пациент да бъде включен на изкуствен бял дроб. Медиците апелират за разум и очакват съдействие от родителите, които следва да съветват децата си да не предприемат подобни безумия. Те са препоръчали администраторите на социалните мрежи да не толерират публикации за подобни състезания, тъй като тийнейджърите черпят от тях вдъхновение за още подобни подвизи.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *