ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Зъбите от едната страна на челюстта се възстановят и без протеза?

Моят проблем в устата е много сериозен. От едната страна вече почти нямам зъби. Искам да попитам възможно ли е да се възстановят извадените зъби само от едната страна на челюстта без да се налага поставянето на протеза ?

Траян Никифоров, Сливен

Да, има такава възможност, но трябва да се “облекат” най-малко два зъба и към тях да се закрепи подвижна част, която може да се разглобява и почиства. Тази конструкция излиза малко по-скъпо, тъй като трябва да се плати и за една специфична ключалка. Конструкцията, която ви описах дава по-добър комфорт в устата и перспективно включване на тази подвижна част към бъдеща протеза, съединяваща двете страни на челюстта. Това са т.нар. едностранни протези с възможност за разглобяване.

Александър Шарков е зъботехник, консултант на Lekuva.net. Читателите при необходимост могат да го потърсят на тел.: 098/45-73-95.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *