Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лечебната сила на натуралните сокове

Направете си натурален сок в къщи за повишение на жизнения тонус!

ЯБЪЛКОВ СОК

Сокът може да съдържа от меката част на плода или да се прецеди, но най-добре да направите сок от цели небелени ябълки. Аскорбиновата киселина от сока помага за по-пълното усвояване на желязото. Сокът от ябълки е изключително полезен при болести на черния дроб, голям ефект има при пристъпи на бъбречнокаменна болест, както и при храносмилането. Много полезен е след физически натоварвания, както и при възстановяване след прекарани инфекциозни болести.

МОРКОВЕН СОК

Много полезен сок, който действа като антиоксидант. Лечебните му свойства помагат на зрението, сърцето, кожата и косата. Богат на каротин, активизира дейността на черния дроб и жлъчката. Изключително добре действа, ако се приема в период на физически или емоционални натоварвания, преди изпити и също така по време на менструация. Пийте по половин чаша сок от моркови през ден за 1 месец, след това почивайте 2 месеца и може да повторите. Това се прави, за да се избегне прекалената употреба на каротин.

СОК ОТ ЦВЕКЛО

Сокът от цвекло понижава кръвното налягане, подобрява кръвообращението и разширява кръвоносните съдове. Освен това има пряко действие на мускулната тъкан, като намалява кислорода, който е необходим за функционирането им и така подобрява физическите възможности на тялото. Не се препоръчва много употреба при хора с бъбречни проблеми и нарушена обмяна на веществата.

СОК ОТ ТИКВА

Сокът от тиква има изразено слабително действие, тъй като съдържа голямо количество фибри. Много се използва във всякъкви диети, тъй като е с ниска стойност на калориите. Най-много е полезен за стомаха и за прочистване на организма от токсини.

СОК ОТ БОРОВИНКИ

Червените боровинки действат благотворни върху бъбреците и пикочните пътища. Хининовата киселина, която съдържат, предпазва от образуване на камъни в бъбреците. Освен това съдържат проантоцианидини, които са антиканцерогенни. Пийте сок от боровинки три пъти на ден. Ако не можете да намерите боровинки, приемайте хранителни добавки с боровинкови екстракти.

 

 

Каквото и да приготвите в къщи, е по-вкусно!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *