ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Коликите притесняват повече момченцата от 3 до 6 месеца

Коликите са остри коремни болки, които се появяват при бебетата между третата и шестата седмица след раждането

koliki bebe

Обикновено отшумяват към третия, четвъртия, а понякога и шестия месец. Характеризират се с неочаквани спазми и подуване на коремчето. Детето се извива и плаче, лесно раздразнително е.

Коликите засягат както бебета, приемащи адаптирано мляко, така и онези, които са на естествено кърмене. „Срещат се при почти всички новородени, особено при момчетата -казва пред вестник „Всичко за семейството“ педиатърът и алерголог д-р Йордан Мирчев. -Ако детето е неспокойно, внезапно започва да плаче силно без видима причина и да сгъва крачета към тялото, най-вероятно причинител са коликите. Все още храносмилателната система не е напълно развита и стените на червата не се свиват достатъчно ритмично. Поради тази причина храната трудно се придвижва. Резултатът е бълбукане в корема и подуване като следствие от образуваните газове.“, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *